Rujan u kuhinji: njezino visočanstvo jabuka
Recept za francuski kolač s jabukama
Bliži se vikend, dolaze vam gosti, a nemate ideju kakvu slasticu pripremiti uz kavu? Svi volimo jednostavne recepte čiji rezultati su ukusni zalogaji koji nestaju u trenu. Zato vam donosimo jedan sjajan recept za kolač čije sastojke gotovo uvijek imate u svojoj kuhinji. Francuzi obožavaju slatko i njihovi slastičari slove za jedne od najboljih na svijetu, pa smo za rujanski recept inspiraciju odlučili potražiti upravo u njihovoj kuhinji. Francuski kolač s jabukama idealan je za poslužiti uz kavu ili čaj, vruć ili rashlađen. Priprema ove slastice ne iziskuje puno truda, ni vremena, a osvojit će vas svojim okusom i mirisom.
Sastojci:
Nadjev:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°c i postavite rešetku za pećnicu na sredinu.
Podmažite kalup za torte maslacem ili sprejem za kuhanje koji se ne lijepi, a možete staviti i papir za pečenje.
Jabuke ogulite i narežite na tanke ploške. U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte vaniliju, lagano istučena jaja, ulje i mlijeko pa miksajte dok se dobro ne sjedini.
Dodajte ploške jabuka pa lopaticom pomiješajte da se dobro oblože smjesom. Pecite u sredini pećnice 30 minuta.
Za nadjev pomiješajte lagano istučeno jaje, šećer i rastopljeni maslac te listiće badema prema želji. Prelijte kolač smjesom pa vratite u pećnicu na 20 minuta.
Ostavite kolač da se ohladi na rešetki u kalupu.
Kolač poslužite topao ili ohlađen na sobnu temperaturu. Možete ga posipati šećerom u prahu, poslužiti sa šlagom ili sladoledom od bourbon vanilije.
Dobar tek!
Za Lumini Style recept predlaže fashion blogerica i sretna mama Ana Bacinger!
Tražite idealan dar za sve prilike? S Poklon bonom može se kupovati u više od 40 trgovina Lumini centra.
Saznaj više