Najbolji recept za božićni kuglof
Prosinac u znaku prigodnih kolača
Moram priznati da nikad nisam bila nešto previše oduševljena kuglofima koji su neizostavan dio svakog božićnog stola. Znam da su izuzetno efektni i da jako lijepo izgledaju na ukrašenom stolu, no svi koje sam probala su uvijek bili jako suhi, mrvicu preslatki i nekako obični. No, prije par godina sam odlučila isprobati recept naše poznate food blogerice Domaćice i od te zime, kuglof se uvijek nađe na našem blagdanskom stolu. Kako je ovih dana sve u blagdanskom duhu, odlučila sam s vama podijeliti ovaj recept u nadi da će vas možda inspirirati da ovog Božića i vi svoje najmilije počastite ovim ukusnim desertom koji ide sjajno uz kavu nakon ukusnog obiteljskog ručka.
Tajna njezinog recepta je u jogurtu, zbog kojeg biskvit ostane mekan i sočan.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Pećnicu stavite da se grije na 170C.
Pjenasto umutite jaja sa šećerima. U smjesu dodajte ostale sastojke, sve skupa izmiksajte pa smjesu raspodijelite na dva dijela. Jedan dio ostavite žuti, a u drugi umiješajte kakao ili ako želite isprobati kakav je s cikorijom, idu 3 žlice cikorije.
U kalup za kuglof (ovih dana ih imate u ponudi po brojnim dućanima) lijevajte prvo smeđi dio, pa žuti, smeđi, žuti, kako bi dobili šareni biskvit.
Pecite otprilike 40 minuta, zavisno od pećnice i veličine kalupa. Odličan trik koji sam isprobala je da tijekom pečenja preko kuglofa stavim manji komad masnog papira kako mi kuglof gore ne bi zagorio.
Ako ste veliki ljubitelj čokolade, kuglof prelijte glazurom od čokolade ili samo posipajte šećerom u prahu, kako god ste tog trenutka raspoloženi. Ukusan je i u jednoj i drugoj verziji.
Dobar tek vam želim!
Za Lumini Style recept predlaže fashion blogerica i sretna mama Ana Bacinger!
Tražite idealan dar za sve prilike? S Poklon bonom može se kupovati u više od 40 trgovina Lumini centra.
Saznaj više