Cimet rolice mirišu na jesen
Recept za najbolje cimet rolice
Jedan od omiljenih mirisa jeseni iz kuhinje definitivno je miris cimeta, slažete se? U tom slučaju recept koji danas imam za vas sigurno će se naći na vašem meniju ove hladne sezone. Obožavam cimet rolice i mogla bi ih spremati svaki vikend, pogotovo kad krene sezona lošeg vremena pa smo zbog kiše i vjetra jednostavno prisiljeni dane provoditi u kući. Dugo sam tražila dobar recept za cimet rolice i mogu vam sa sigurnošću reći da je ovaj jako jednostavan za pripremu, a cimet rolice ispadnu savršene. I gotovo nikad ne dočekaju da se ohlade do kraja. 🙂
Dizano tijesto je prvi korak za savršene cimet rolice. Ono na što morate obratiti pažnju je da se striktno držite omjera i postupka.
TIJESTO:
130 ml toplog mlijeka
21 g svježeg kvasca (pola kockice)
15 g šećera (1 velika žlica)
500 g glatkog brašna
Pola žličice soli
1 žlica praška za pecivo
170 g čvrstog jogurta
1 jaje
NADJEV:
100 g omekšalog maslaca
120 g smeđeg šećera
2 žličice cimeta
PRELJEV:
120 g krem sira
100 g šećera u prahu
50 g maslaca koji je omekšao na sobnoj temperaturi
1 vanilin šećer
POSTUPAK:
1. Pripremite sve sastojke sobne temperature.
2. U mlako mlijeko stavite šećer i kvasac da se zapjeni. U zdjelu stavite sve suhe sastojke te dodajte zapjenjeni kvasac, jaje i jogurt te umijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da se diže minimalno sat vremena.
3. Dignuto tijesto razvaljate u pravokutni oblik približnih dimenzija 45 x 35 cm.
4. Po tijestu rasporedite smjesu za nadjev koja se sastoji od maslaca, smeđeg šećera i cimeta.
5. Tijesto zarolajte u štrucu.
6. Nožem režite rolice na debljinu od 2,5 cm te slažite u namašćenu posudu za pečenje. Rolice ne lijepite jednu uz drugu jer se još prije pečenja moraju dizati oko pola sata. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. Dok se tijesto peče, pripremite preljev.
7. Tek izvađene rolice iz pećnice premažite prethodno pripremljenim umakom od krem sira, šećera u prahu i maslaca.
Ja ih osobno uvijek poslužim uz toplu šalicu omiljenog čaja ili kavu s mlijekom. A, ako nekim slučajem dočekaju iduće jutro – odlične su za doručak.
Dobar tek vam želim!
Za Lumini Style recept predlaže fashion blogerica i sretna mama Ana Bacinger!
Tražite idealan dar za sve prilike? S Poklon bonom može se kupovati u više od 40 trgovina Lumini centra.
Saznaj više