Vrati se natrag

Cimet rolice mirišu na jesen

Recept za najbolje cimet rolice

Cimet rolice mirišu na jesen

Jedan od omiljenih mirisa jeseni iz kuhinje definitivno je miris cimeta, slažete se? U tom slučaju recept koji danas imam za vas sigurno će se naći na vašem meniju ove hladne sezone. Obožavam cimet rolice i mogla bi ih spremati svaki vikend, pogotovo kad krene sezona lošeg vremena pa smo zbog kiše i vjetra jednostavno prisiljeni dane provoditi u kući. Dugo sam tražila dobar recept za cimet rolice i mogu vam sa sigurnošću reći da je ovaj jako jednostavan za pripremu, a cimet rolice ispadnu savršene. I gotovo nikad ne dočekaju da se ohlade do kraja. 🙂

Dizano tijesto je prvi korak za savršene cimet rolice. Ono na što morate obratiti pažnju je da se striktno držite omjera i postupka.

TIJESTO:

130 ml toplog mlijeka
21 g svježeg kvasca (pola kockice)
15 g šećera (1 velika žlica)
500 g glatkog brašna
Pola žličice soli
1 žlica praška za pecivo
170 g čvrstog jogurta
1 jaje

NADJEV:

100 g omekšalog maslaca
120 g smeđeg šećera
2 žličice cimeta

PRELJEV:

120 g krem sira
100 g šećera u prahu
50 g maslaca koji je omekšao na sobnoj temperaturi
1 vanilin šećer

POSTUPAK:

1. Pripremite sve sastojke sobne temperature.

2. U mlako mlijeko stavite šećer i kvasac da se zapjeni. U zdjelu stavite sve suhe sastojke te dodajte zapjenjeni kvasac, jaje i jogurt te umijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na sobnoj temperaturi da se diže minimalno sat vremena.

3. Dignuto tijesto razvaljate u pravokutni oblik približnih dimenzija 45 x 35 cm.

4. Po tijestu rasporedite smjesu za nadjev koja se sastoji od maslaca, smeđeg šećera i cimeta.

5. Tijesto zarolajte u štrucu.

6. Nožem režite rolice na debljinu od 2,5 cm te slažite u namašćenu posudu za pečenje. Rolice ne lijepite jednu uz drugu jer se još prije pečenja moraju dizati oko pola sata. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta. Dok se tijesto peče, pripremite preljev.

7. Tek izvađene rolice iz pećnice premažite prethodno pripremljenim umakom od krem sira, šećera u prahu i maslaca.

Ja ih osobno uvijek poslužim uz toplu šalicu omiljenog čaja ili kavu s mlijekom. A, ako nekim slučajem dočekaju iduće jutro – odlične su za doručak.

Dobar tek vam želim!

Za Lumini Style recept predlaže fashion blogerica i sretna mama Ana Bacinger!

  • HKTOTO