Hit: simulatori vožnje i virtualna stvarnost

Početna Novosti Događaji Hit: simulatori vožnje i virtualna stvarnost

Datum objave: 19.11.2017

Kategorija: Događaji

Gaming Day u centru Lumini okupio je više od četrnaest tisuća zaljubljenika u različite gaming platforme. Najveća gaming manifestacija u sjeverozapadnom dijelu zemlje ove je godine nosila podnaslov Full Gaming.

Zahvaljujući tome posjetitelji su se mogli okušati u raznim igricama te koristiti različitu tehnologiju kojom su igre u posljednja tri desetljeća ušle u našu svakodnevicu. Neki su se posjetitelji s nostalgijom prisjetili starih igara u kutku Retro.

Najveća gužva bila je oko simulatora vožnje. Kako je to dati gas do daske, htjeli su isprobati podjednako najmlađi posjetitelji i umirovljenici.

Jednako veliko zanimanje vladalo je i za virtualnom stvarnošću. Posjetitelji su uz PlayStation VR željeli doživjeti nestvarnu jurnjavu, pucnjavu te zastrašujuće okruženje horora.

Natjecateljska atmosfera uzavrela je na turniru PES 18. Prva tri mjesta osvojili su Marko Gelo, Karlo Kutnjak i Nikola Trstenjak. Vrijedne nagrade osigurali su im Sport Vision i Mobil Media.

Uzbudljivo je bilo i u igraonici Twister. Djeca su tamo igrala raznovrsne igre vezane uz ekrane, ali i bez njih. Kreativci su oslikavali loptice, a mogli su dobiti i neki zanimljiv motiv oslikan na licu ili tijelu.

NovostiPrikaži sve