Privacy policy

Home Privacy policy

PRAVILA PRIVATNOSTI TRGOVAČKI CENTAR LUMINI d.o.o.

(u primjeni od 25.05.2018.)

 

1. Uvod

Pravila privatnosti opisuju način na koji društvo Trgovački Centar Lumini d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Branimirova 29, OIB: 90092662934 (dalje u tekstu: Društvo) postupa s osobnim podacima koje ste nam dostavili tijekom korištenja web stranice www.lumini.hr. Radi izbjegavanja bilo kakve sumnje, kada Društvo zaprima osobne podatke koje ste pružili tijekom korištenja web stranice Društva, ono se smatra voditeljem obrade tih osobnih podataka. Pravila privatnosti primjenjuju se neovisno o tome upotrebljavate li računalo, mobilni telefon, tablet ili drugi uređaj da biste pristupili našim uslugama. Važno je da pozorno pročitate ova Pravila privatnosti jer svaki put kada upotrebljavate naše usluge (opisane niže) pristajete na uvjete opisane u ovim Pravilima. Ako ne prihvatite uvjete opisane u ovim Pravilima, odnosno ne date privolu za obradu osobnih podataka, nećete moći upotrebljavati usluge na našoj stranici. Druge pravne posljedica u slučaju odbijanja pružanje osobnih informacija ne postoje. Ova pravila privatnosti napisana su u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te Uredbe o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka, SL L 119, 04.05.2016.)

 

2. Koje podatke prikupljamo o Vama

Pod osobnim podacima koje prikupljamo i obrađujemo od Vas smatraju se osobni podaci koje nam izravno pružite u vezi s uslugama na našoj web stranici. Pritom uvijek prikupljamo i obrađujemo samo one podatke koji su nužni za postizanje određene zakonite svrhe, te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika.

 

Ti podaci mogu uključivati:

ime i prezime,

adresu elektroničke pošte,

kućnu adresu

telefonski broj

podatke o Vašoj trenutnoj lokaciji

 

Društvo prikuplja neke ili sve od gore navedenih osobnih podataka isključivo temeljem Vaše privole.  Pod privolom se smatra dobrovoljno, posebno, informirano i nedvosmisleno izražavanje želje kojim se izjavom ili jasnom potvrdnom radnjom daje pristanak za obradu osobnih podataka u određene svrhe (tzv. opt-in). Napominjemo da ste u mogućnosti povući Vašu privolu u svakom trenutku, no od trenutka povlačenja pa nadalje nećete biti u mogućnosti koristiti usluge dostupne na web stranici www.lumini.hr.

Privola se povlači putem obavijesti Društvu, odnosno pritiskom na poveznicu „Odjava“ u našem biltenu (newsletteru).

 

3. Svrha prikupljanja i obrade Vaših podataka

Društvo prikuplja i obrađuje osobne podatke kako bi Vam pružilo usluge koje tražite, kao što je primanje biltena (newsletter), usluga izdavanje Lumini club kartice, organiziranje različitih nagradnih igara i sl. Podatke prikupljamo i obrađujemo u marketinške svrhe kako bi Vam ponudili prilagođen sadržaj i oglašavanje te radi shvaćanja načina na koji upotrebljavate naše usluge tako da možemo poboljšati Vaše korisničko iskustvo.

Društvo prikupljene informacije neće koristiti radi automatiziranog donošenja odluka, što uključuje uporabu osobnih podataka za ocjenu određenih osobnih aspekata povezanih s pojedincem.

 

 

4. Dijeljenje osobnih podataka koje ste nam pružili

Društvo se obvezuje čuvati osobne podatke koje ste nam pružili u tajnosti, te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama (što uključuje treće strane u drugim zemljama i međunarodne organizacije) na korištenje, niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti. Međutim, Društvo može dijeliti sve ili neke od osobnih podataka koje prikupi s pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, u slučajevima propisanim zakonom.

 

5. Razdoblje prikupljanja osobnih podataka koje ste nam pružili

Vaše ćemo podatke prikupljati i obrađivati sve dok koristite naše usluge i sve dok niste povukli privolu za obradu osobnih podataka koje ste nam pružili.

 

6. Vaša prava (pristup, ispravak, brisanje, ograničenje obrade, prenosivost podataka, prigovor)

Pravo na pristup podacima - od nas možete zatražiti pristup Vašim osobnim podacima, odnosno imate pravo dobiti informaciju obrađujemo li osobne podatke koji se odnose na Vas;

Pravo na ispravak – ako su osobni podaci koji se odnose na Vas netočni, imate pravo (bez nepotrebnog odgađanja) ishoditi ispravak tih podataka, kao i dopuniti ih ako su isti nepotpuni;

Pravo na brisanje – imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka bez nepotrebnog odgađanja i pod uvjetima navedenim u važećim propisima o zaštiti podataka;

Pravo na ograničenje obrade – imate pravo ishoditi ograničenje obrade osobnih podataka pod uvjetima navedenim u važećim propisima o zaštiti podataka;

Pravo na prenosivost podataka – imate pravo zaprimiti osobne podatke koje ste nam pružili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade bez ometanja s naše strane. Ako je to tehnički izvedivo, imate pravo na izravni prijenos Vaših osobnih podataka drugome voditelju obrade;

Pravo na prigovor – u svakom trenutku imate pravo na temelju svoje posebne situacije uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koje ste nam pružili, u tom slučaju više ne smijemo obrađivati osobne podatke osim ako dokažemo da postoji uvjerljivi legitimni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva; ako se osobni podaci obrađuju za potrebe izravnog marketinga, u svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu Vaših osobnih podataka za potrebe takvog marketinga, što uključuje izradu profila u mjeri koja je povezana s takvim izravnim marketingom. Ističemo da u slučaju da se protivite obradi za potrebe izravnog marketinga, Vaši osobni podaci više se ne smiju obrađivati u takve svrhe;

 

7. Kolačići

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše web stranice. To omogućuje našoj stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja.
Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ treba nam vaša privola.

Korištenjem ove Internet stranice dajete privolu i pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.
Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje.
Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem Internet pregledniku.
Ovlašteni ste zabraniti primanje kolačića tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.

 

8. Sustav videonadzora

Upozoravamo naše posjetitelje da se objekt Trgovački centar LUMINI, zajedno sa vanjskim parkirnim površinama nalazi pod videonadzorom. Sustav video nadzora koristi se u svrhu zaštite sigurnosti posjetitelja, radnika i svih drugih osoba koje se nađu u Trgovačkom centru LUMINI, te radi sprječavanja požara i/ili drugih elementarnih nepogoda i radi zaštite imovine koja se nalazi u perimetru snimanja.

Kamere snimaju isključivo pokretne slike bez zvuka, te ne bilježe niti pohranjuju bilo kakve audio snimke, a nalaze se na parkiralištu, na ulazima, te u zajedničkim dijelovima objekta Trgovački centar LUMINI. Pri ulasku u perimetar snimanja nalazi se vidljiva oznaka „OBJEKT POD VIDEO NADZOROM“. Obavijest sadrži i podatke o voditelju obrade kao i njegove kontakt podatke.

Snimke videokamera se pohranjuju na rok od 8-10 dana, a nakon toga se automatski brišu, osim u slučaju da se pojedini događaj zabilježen na videosnimci iz opravdanih razloga sukladno članku 29. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podatka (NN 42/2018) (primjerice u svrhu dokaznog sredstva u sudskome postupku) zasebno ne pohrani na posebnom mediju. U tom slučaju, voditelj obrade napravit će službenu bilješku o točnim razlozima pohrane tih podataka, kao i vremenu na koje će ti podatci biti pohranjeni.

Pravo pristupa osobnim podatcima dobivenim sustavom videonadzora ima odgovorna osoba voditelja i/ili izvršitelja osobnih podataka putem videonadzora. Pravo pristupa osobnim podatcima prikupljenim putem sustava videonadzora ostvaruje se sukladno Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podatka (NN 42/2018).

Videonadzor se vrši 24 sata dnevno.

 

9. Treće strane

Na našoj web stranici nalaze se poveznice (linkovi) koji vode na druge web stranice, kao što su profili Društva na društvenim mrežama, stranice javnog transporta kojim možete doći do trgovačkog centra i sl.

Nismo odgovorni za sigurnost ili privatnost bilo kojih podataka koje prikupe te web stranice njihovim korištenjem. Molim Vas da pažljivo pročitate izjave o privatnosti koje se primjenjuju na tim web stranicama.

 

10. Izmjene Pravila privatnosti

Društvo može izmijeniti ili dopuniti ova Pravila u svakom trenutku te će se na web stranici Društva uvijek nalaziti posljednja verzija Pravila privatnosti. Molimo provjerite datum stupanja na snagu objavljen pri vrhu da biste vidjeli kada su Pravila privatnosti zadnji put ažurirana.

 

11. Kome se obratiti

U slučaju bilo kakvih pitanja možete se slobodno obratiti našem službeniku za zaštitu  podataka pisanim putem na adresu: Ulica grada Lipika 15,42204 Donji Kneginec, Turčin ili na e-adresu: info@lumini.hr .

Također, sukladno čl. 34. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka  imate pravo na podnijeti zahtjev za utvrđivanje povrede prava Agenciji za zaštitu osobnih podataka, na adresu elektroničke pošte azop@azop.hr ili na adresu Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb.

NewsShow all